Over ons

Alles over Hennie en zijn bedrijven


 

Over Hennie
Hennie van der Most begint op zijn 16e als ‘krullenjongen’ in een metaalfabriek te werken. Vervolgens werkt hij bij een kachelfabriek aan de lopende band. Hennie wil meer vrijheid en start als pompbediende. De pomp werd drukbezocht door ‘zijn’ klanten. Hij maakt de ruiten van de auto’s kosteloos schoon en heeft altijd een vriendelijk woord voor de klanten. De klantenkring breidt zich uit en Hennie vindt het prachtig.

Start eerste bedrijf
In 1975, hij is dan 25 jaar, begint Hennie in de schuur van zijn ouderlijk huis in Slagharen, een handeltje in gebruikt ijzer. Aan hem wordt gevraagd om schuren met ijzeren constructies te bouwen. In de loop van tijd weten boeren uit het hele land Hennie te vinden. Achter zijn huis bouwt hij een zwembad met barretje en gaat het verhuren aan dorpsgenoten. Zij maken er dankbaar gebruik maar het zwembad moet dicht want er kwamen klachten van caféhouders en er was geen vergunning geregeld.

Ontdek meer

Geschiedenis 
Hennie van der Most is geboren in Slagharen op 23 maart 1950. Zijn vader was in loondienst bij een boer en is daarna voor zichzelf begonnen met kippen, koeien en kalveren. Hennie heeft drie broers en twee zussen. Hij ging naar de kleuterschool bij de nonnen en daarna naar de lager school. Hij is twee keer blijven zitten. Daarna volgde de ambachtsschool. De opleiding tot metaalbewerker maakte hij niet af. Na drie jaar LTS hield hij het voor gezien.

Succesformule

Het éne park na het andere wordt geopend met dezelfde formule


Van der Most realiseert zich dat er een enorme markt is voor veel grotere overdekte zwembaden met barretjes, restaurants, hotels en attracties. Het éne park na het andere wordt geopend met dezelfde formule;

1980: De Bonte Wever
1985: Speelstad Oranje/Pipodorp
1988: Preston Palace in Almelo
1994: Evenementenhal Hardenberg
1995: Wunderland Kalkar
1997: Sport- en evenementencentrum De Smelt in Assen
2003: Evenementenhal in een voormalig bakkerij in Rijswijk
2005: Evenementenhal in een voormalig distributiecentrum in Gorinchem
2008: Dorf Wangerland
2017: Mobiele restauranttoren
Heden: Ontwikkeling attractiepark Rotterdam

Bedrijven
4trgdgdfgfdga